BhaviniVyas.jpg

Лондонската певица Bhavini Vyas за първи път с концерт в България

Лондонската певица Bhavini Vyas гостува за първи път в България с три концерта в началото на април 2017. Родена в покрайнините на Северен Лондон, Bhavini Vyas израства с индийската култура от ранна детска възраст, възпитавана в традиции, здраво вкоренени в духовната страна на живота. Изучавайки Психология и Химия в университета в Единбург и Оптометрия в City University Лондон, академичното образование на Bhavini Vyas върви ръка за ръка с изкуството.

ВЗЕМИ БИЛЕТ ЗА BHAVINI VYAS 

Bhavini Vyas посещава вокални уроци по класическа индийска и народна музика, както и класическа музика и джаз пеене от 5-годишна. Освен това специализира една година в интензивно вокално обучение в Индия, от където събира още мъдрост и лекота в излъчването си. Сред големите й изяви са концерти в Royal Albert Hall, Wembley Arena, Queen Elizabeth Hall, The Southbank Centre, St. Pauls Cathedral and Trafalgar Square в Лондон и St. Martin Square в Сидни.

Творбите й са толкова ефирни и магични, че събират почитатели от цял свят. За мнозина музиката й е балсам за душата, а насладата от нейното докосване отвежда в нови измерения на духовността. Благодарение на нейните концерти из целия свят, десетки хора са се докоснали до хармонията и радостта от живота, заредени от мощния й глас.

През годините Bhavini Vyas си партнира с редица музиканти, участвайки в техни проекти и създавайки своя фен-база. Повлияна е от хип-хоп, фънк, соул, Брит-поп и индийски мантри и работи в тясно сътрудничество с различни продуценти и музиканти.

Музиката на Bhavini Vyas отива отвъд границите на традиционните представи за музика, благодарение на лекотата на нейното изпълнение и енергията, която носи, хармонията и мелодичността.

Bhavini Vyas е социално активна и инвестира от времето и енергията си като инструктор на международната фондация Изкуството да живееш, преподавайки програми за щастие и за справяне със стреса, и възстановяващи програми в затворите, свързани с нейното разбиране за силата на дишането в нашия живот и неговото въздействие върху вътрешното състояние на човек.

Тя е създател и водещ вокал на The Yoga Jam, представящ творчески синтез на съвременни бийтове и ритми с древни мантри, йога и медитация, и от 2011 г. насърчава хората да изследват вътрешния си свят – то е редовно събитие по време на ежегодното Om Yoga Show и други йога фестивали, включително Международния ден на йога.

Bhavini Vyas ще бъде в България от 5-ти до 8-ми април в София, Пловдив и Стара Загора.

5 април 2017 г. – Пловдив, клуб „Петното на Роршах“, 20:00 часа

7 април 2017 г. – Стара Загора, Библиотека „Захарий Княжевски“, 19:00 часа

8 април 2017 г. – София, клуб „Студио 5“, 18:30 часа

Advertisements