Създателят на програмата Art оf Living (Изкуството да живееш) и на едноименната фондация – Шри Шри Рави Шанкар пристига на едноседмично посещение в България от 16 до 20 май.

Световноизвестният духовен и хуманитарен деец, чиито програми са достигнали до над 300 милиона души в над 155 страни, ще проведе курс по медитация в Боровец.

582485_398742183509561_109981363_n

Шри Шри Рави Шанкар ще се срещне с ръководители на неправителствени организации, министри, депутати и други държавни лица.

Кулминация на визитата му ще бъде културното събитие в зала 1 на НДК, което ще се проведе на 16 май 2012 г. от 19 ч. Вечерта на йога, мъдрост и медитация ще събере под един покрив 333 гайдари от цяла България, които ще поставят нов Световен рекорд на Гинес. Това ще бъде единадесетият Световен рекорд на Гинес за фондацията, която до момента има регистрирани най-различни световни рекорди, сред които: 1200 души, изпълняващи танца мохиниятам, 1094 души, които свирят на ситари, 2100 участници в танц Бхангра, най-големият музикален хор със 121 440 души.

Фондация „Изкуството да живееш” беше организатор и на хорото от 2000 души на Олимпийския стадион в Берлин, което се прочу и покрай участието на гласовитата Елица Тодорова. Грандиозното хоро представи страната ни на Световния фестивал на културата, който се състоя на 2 и 3 юли 2011 година по случай 30-годишнината на Международна фондация „Изкуството да живееш”.

Шри Шри Рави Шанкар посещава над 50 страни всяка година и вдъхновява хората да живеят щастлив и пълноценен живот. Шри Шри Рави Шанкар е харизматичен оратор, който омайва публиката с дълбоката си докосваща сърцето мъдрост, умело съчетана с лекота и хумор. Списание Forbes го определя като един от петте най-влиятелни хора в Индия.

„Изкуството да живееш“ – йога, мъдрост, музика, медитация – е събитие, предназначено за всеки, който търси практически средства за справяне със стреса и вдъхновение за щастлив живот въпреки трудностите в днешния шеметно забързан свят.

yoga-ravi-shankar

Приходите от събитието ще се използват за социалните проекти на фондацията „Детство без агресия“ и „Свобода зад решетките“.

Фондация „Изкуството да живееш” е международна образователна и хуманитарна организация със специален консултативен статут към ООН и сътрудничеща си със Световната здравна организация и UNICEF. Фондацията е една от най-големите доброволчески организации в света с дейност в над 155 държави. Инициативите на организацията включват разрешаване на конфликти, програми за реабилитиране на затворници, стимулиране на човешките ценности у младите хора, образователни антистрес програми. Основателят ѝ Шри Шри Рави Шанкар трикратно е номиниран за Нобелова награда за мир, носител е на множество награди, сред които голямата награда на Кранс Монтана Форум, „Петър Велики” I степен на Руската федерация, Световната хуманитарна награда на щата Илинойс (САЩ), Награда I степен на министър-председателя на Монголия.

В България повече от 20 000 души в 45 града са изпитали ползите от програмите от 1998 година насам. Повече от 4000 деца са участвали в програмата „Детство без агресия”, която възражда и развива човешките ценности в българските училища и социални домове. Доброволци на организацията участват в инициативи за залесяване и почистване на паркове, проекти в домове за възрастни хора и деца в неравностойно положение.

Източник обекти;

Advertisements