За първи път в България се проведе аюрведичен готварски курс на фондация Изкуството да живееш с Уейн Федърстоун, аюрведичен готвач и автор на книгата „Happy, hyper or heavy? Which food makes you happy?“ (Щастлив, трескав или тежък? Коя храна те прави щастлив?). Той е преминал през обучения в Индия, Холандия и Канада, и от 2006 година обикаля цяла Европа, за да води семинари, курсове и лекции по аюрведично готвене. Различните стилове на готвене са пряк резултат от семейното му наследство – роден в Лондон, отрасъл в Холандия, с един родител от Гвиана (Южна Америка) и един от Карибския остров Тринидад. Свързвайки се с корените си, той разкрива много тайни на готвенето скрити в културното разнообразие на страните по света.

Уейн е известен със спокойния си подход, обяснява всичко нагледно и залага на споделеното преживяване. С участниците в курса по аюрведично готвене той разкри основополагащите принципи на аюрведичното хранене и го определи като акт на свързване с природата, от която сме част и ние.

По време на посещението си в България, Уейн Федърстоун се радваше на изключително внимание и интерес от страна на българската публика. Тъй като много от Вас нямаха възможност да посетят невероятния аюрведичен готварски курс на фондация Изкуството да живееш, ето две рецепти, с които споделяме невероятното майсторство на аюрведичния готвач Уейн Федърстоун!

 

Advertisements