Шестата Международна Конференция на Жените ще се проведе под мотото “Хармония – Еволюция към Съвършенство” от 7-ми до 9-ти Февруари 2014, в Международния Център на Фондация Изкуството да Живееш в Бангалор, Индия.

image-1_2

Целта на Конференцията е да изследва и сподели:

  • Вдъхновяващи истории на изключителни хора, които са преодолели огромни предизвикателства, проявявайки хладнокръвие и уравновесеност
  • Креативни начини за повишаване на Брутното Вътрешно Щастие (БВЩ).
  • Размисли върху факторите, които влияят на нашите взаимоотношения на всички нива и реакциите ни спрямо ситуациите.
  • Походи за повишаване на осъзнатостта ни да бъдем в хармония с Природата.
  • Начини за засилване на духовността и човешките ценности, като средства за постигане на хармония.
  • Въздействито на лидери, чийто лични цели  са световни цели.

Представете си общество, където жените се чувстват в безопасност и техните идеи са уважавани като важен компонент от обществения живот. В този случай мислите на жените не само са търсени, но и прилагани в обществото за изграждането на една основа за грижовна среда._mg_8515

Фондация „Изкуството да живееш“ организира регулярно Международна конференция на жените, споделя възгледи на всякакви теми от семейство до здраве, от кариера до духовност. Конференцията дава възможност на участниците да споделят своята мъдрост и дадат насоки на бъдещи жени лидери. Делегатите участват в диалози и дискусии как да интегрират женската мъдрост в обществото и да разпространят човешките ценности като вяра, любов и състрадание. Темите, които са били обсъждани, и предприетите инициативи са образование на момичетата, здравето на жените, равенство между половете, опазване на околната среда, изкореняване на бедността, икономическа независимост на жените, домашно насилие и борба със спин. Участниците в конференцията също преминават през семинари за дихателни упражнения, йога и медитация, където научават как да успокояват ума си и да се справят с емоциите си.

До момента заради усилията на делегатите на Международната конференция на жените над 4000 непривилегировани момичета са образовани.
Advertisements