Зимните месеци ще бъдат също толкова ползотворни, колкото и летните – с Изкуството да живееш!

Програмата ни продължава да се обогатява с нови посещения на изключително интересни личности от международното семейство на фондация Изкуството да живееш. Ето и поредното попълнение в плана на декемврийските дни:

От 5 до 8 декември българите ще имат уникалната възможност да изкарат курс Изкуството да живееш – част 2 с учител Киран Бърт, един от първите и най-опитни инструктори на този курс в света.

bad_antogast_ashram Киран Бърт води курсовете Изкуството да живееш – част 3 и 10-дневните курсове на тишината в международния център на фондацията в Германия.

Кристофър Киран Бърт наскоро отпразнува своята 25-та годишнина във фондация Изкуството да живееш – той е бил с Шри Шри Рави Шанкар почти от самото начало на Изкуството да живееш и един от най-опитните ни учители. Неговият внимателен подход, дълбоко знание, преподавателските му умения, чудесно чувство за хумор и изпълнена с любов натура го правят един от най-обожаваните инструктори.

Киран Бърт по настоящем живее в Норвегия. Той е имал честта да се включи в курс за тишина, воден от самия Шри Шри Рави Шанкар. Ето каква, докосваща сърцето, история разказва той:

kiran byrt

През 1989 се включих в курс на Шри Шри Рави Шанкар, който се проведе в северна Германия. След като излязохме от една седмица тишина, той се беше много доволен и няма да забравя какво каза: „Твоята тишина и медитация помогнаха стената да падне.” Спомням си, че се почувствах горд, но ако сме честни – звучеше малко пресилено. Бях израснал в разделена Германия и всеки, който предсказваше, че стената ще падне мирно съвсем скоро, беше считан за мечтател (казано с най-добри думи). Но ето тогава, само една година по-късно, ние видяхме как стената пада и Германия беше на път към съединение.

Изкуството да живееш – част 2 е 5-дневен целодневен курс, който се провежда в хотел на живописно място сред природата. Същият курс може да бъде проведен в присъствието на Шри Шри Рави Шанкар и обикновенно се провежда в Европейския център на фондация Изкуството да живееш в Бад Антогаст, Германия.

Практиката на тишината – съзнателното изтегляне на енергията и вниманието ни от външните дразнители – е използвана в много различни традиции през времето като път към физическо, ментално и духовно обновяване. Чрез участието в различни процеси от курса, създадени специално, за да ни отведат отвъд обикновенната активност на ума, ние преживяваме едно необикновено чувство на спокойствие и обновена виталност, които да пренесем заедно с нас вкъщи и във всекидневния си живот.

_b_l3023=

Изкуството да живееш – част 2 е почивка в истинския смисъл на думата, от която човек се завръща отпочинал физически и психически, изпълнен с енергия и подмладен. Или както Шри Шри Рави Шанкар, основател на фондация Изкуството да живееш, сам обяснява: „Чрез този курс се променя нервната система, мисленето се прояснява, сърцето се отваря и силата бликва.“

Advertisements