Предишните посещенията на аюрведичния лекар д-р Саураб в България се радваха на огромен интерес и ето – той ще бъде отново тук!

Аюрведичния д-р Саураб  ще посети България отново!

Можете да си запазите час за индивидуална консултация /пулсова диагностика – Нади Парикша/ в следните градове през следните дни:

Имейл за повече информация и записване: reg@artofliving.bg

  nadi pics (4)

Според Аюрведа, ако страдаме от заболяване, това означава, че има дисбаланс в нашите доши. Привеждане на нашата система обратно в баланс е ключът към лечението. Аюрведа е ефективен инструмент за диагностициране на заболяването, наречен нади пареекша или диагноза чрез пулса. Поставяйки пръста си на ръката ти, един аюрведичен лекар може лесно да открие дисбаланс в тялото и да предпише ефективно лечение.

Процедурата обикновено се предлага в една от двете форми:

  • Панчакарма, програма за пречистване на тялото в 5 направления
  • Билкови лекарства за балансиране на тялото

532849_414289401938970_1320061480_n

Аюрведа подкрепя здравето без да нарушава природната интелигентност на тялото; аюрведичните лечения нямат отрицателни странични ефекти. Поради това, хората по света сега се обръщат към древната наука Аюрведа да им помогне да си възвърнат и да поддържат оптимално здраве. Аюрведа може да се използва самостоятелно или като допълнение към лечението с лекарства.

Индивидуалната консултация включва пулсова диагностика + препоръки за хранене, режим и начин на живот спрямо нашата телесна конституция, като целта е постигнем тяло без болести и в хармоничен и спокоен ум.

Д-р Саураб е завършил аюрведична и западна медицина в Шри Шри Унверситета в Индия и е имал честта да бъде обучаван от най-опитните аюрведични лекари в Индия. Хората, които бяха при него миналия път останаха изключително доволни от задълбочения анализ на д-р Саураб.

480841_10200935644378768_1538019481_n

Консултацията ще даде следната детайлна информация:
– какъв тип контитуция сте – Вата, Пита, Кафа
– какъв е дисбаланса (ако ама такъв), последиците от това и съвети за връщане към баланса на тялото и ума
– кои храни са подходящи, кои трябва да се намалят и кои да се избягват, за да поддържаме баланса си.
– кои наши органи са предразположени към дисбаланс и от там към заболяване и как да се погрижим за тях
– и много други индивидуални съвети 🙂

Advertisements