Изкуството да дишаме – част 1 с Фондация Изкуството да живееш

Изкуството да дишаме – част 2 с Фондация Изкуството да живееш

Изкуството да дишаме – част 3 с Фондация Изкуството да живееш

Припомняме Ви това чудесно интервю с инструкторите на Фондация Изкуството да живееш, което беше част от темата Изкуството да дишаме на предаването Споделено с Вихра (телевизия tv7). Свами Джотирмая, Константин Драгов, Сана Алсбей и Красимир Бенямин разказаха за тайните на дишането, дейностите и курсовете на Фондацията и показаха кратки дихателни техники за енергизиране и повдигане на настроението. Ето какво написаха от Споделено с Вихра за нас:

Основен гост по темата Изкуството да дишаме беше индийският учител Свами Джотирмая който твърди, че 60% от прочистването на организма става чрез дишането. По повод името на Фондация Изкуството да живееш, по чиято покана е в България, гостът каза, че целта и е да ни научи да живеем с радост и щастие. По думите му е важно да постигнем правилно отношение към живота, защото можем да променим всичко в него и за това трябва да натрупаме мъдрост, знание, да контролираме гнева и емоциите си и да имаме повече динамизъм в живота си.

Според Свами дишането е един от най-важните източници на енергия в живота ни. Ако не дишаме правилно, ние натрупваме голямо количество токсини в тялото си и някой ден, те ще избухнат. Тогава даваме някакво име на явлението – рак, астма и т.н. Повечето от болестите са , защото не дишаме правилно и използваме 35% от капацитета на белите си дробове, категоричен е той. Дишането при хората е като горивото за автомобила и тези, които не дишат добре, живеят апатично, без ентусиазъм.

Фондация Изкуството да живееш в Споделено с Вихра

Веселин Димитров, който до преди да посети курсовете на Свами е страдал от хроничен синузит и астма, разказа за дихателните техники, които е научил и за преживяванията си по време на обучението.

Красимир Бенямин, инструктор във Фондация Изкуството да живееш, сподели как на 25 г. е бил пристрастен към алкохола и за пътя обратно към здравословния начин на живот.

Инж. Константин Драгов, който е основател на фондацията в България, обясни, че преди 13 г., когато е бил студент в САЩ, този курс се е преподавал в университета като част от обучението. Видял е ползите от този курс в своя живот и е решил да го разпространи у нас.

Сана Алсбей, инструктор във Фондация Изкуството да живееш разказа за курсовете за деца, които предлагат и за реакциите на подрастващите към тях.

Препоръката на Свами за щастлив живот беше просто да се усмихваме, дори ако трябва да го правим механично. В последствие ще го правим без никакви усилия.

Фондация Изкуството да живееш

http://www.artofliving.org/bg-bg

Advertisements