Медитация е умелото изкуство да не правиш нищо – да се освободиш от всичко и да бъдеш себе си. Ум, който e в настоящия момент, е медитация. Ум, който е спокоен, без колебание и очакване, е медитация.

Шри Шри Рави Шанкар

mudhra2

Курсът Изкуството на медитацията на Фондация Изкуството да живееш преподава Сахадж Самади, безусилна и лесна за научаване медитативна техника с мантра, която позволява на ума по естествен начин да достигне състояние на дълбок покой. Когато умът утихне, той се освобождава от стресове и се връща в настоящия момент. Медитация Сахадж Самaди може да бъде научена в три сесии по два часа, след което може ежедневно да бъде практикувана самостоятелно навсякъде, било то, седейки у дома или във влака, или самолета. Редовното медитиране обогатява както материалния, така и духовния аспект на живота.

Ползи от медитация:
  • повече енергия и креативност
  • вътрешен мир и хармония
  • по-добро взаимоотношения с ближните
  • освобождаване на дълбоки стресове
  • подобрено здравословно и емоционално състояние
Открийте мястото и датата на своя курс ТУК

София
26 май, неделя, 17:00-19:00
27 май, понеделник, 19:00-21:00
28 май, вторник, 19:00-21:00
Пазарджик
29 май, сряда, 18:30-20:30
30 май, четвъртък, 18:30-20:30
31 май, петък, 18:30-20:30
Пловдив
10 юни, понеделник, 18:30-20:30
11 юни, вторник, 18:30-20:30
12 юни, сряда, 18:30-20:30

Очаквайте следващите дати за курсове във Варна, Пазарджик, Силистра и други.

 

meditation-group-meditation-europe

Всеки е преживявал медитативно състояние в моменти на дълбока радост или напълно погълнат от дейност, когато за един миг умът остава толкова спокоен и тих. Въпреки че имаме такива моменти, ние не сме в състояние да ги прживеем отново по собствена воля. Курсът Изкуството на медитацията на Фондация Изкуството да живееш, ни учи на това. Тази техника за медитация почти моментално облекчава практикуващите от проблеми, свързани със стреса, дълбоко релаксира ума и подмладява системата.

Сахадж е санскритска дума, която означава естествен или безусилен. Самадхи е дълбоко, блажено медитативно състояние. Медитацията Сахадж Самадхи е естествена система за медитация без усилие.

Редовното практикуване на Сахадж Самадхи може напълно да преобрази качеството на живот, подпомагайки вътрешната ни система да поддържа спокойствие, енергия и разширено осъзнаване през целия ден. Тези техники за медитация, съчетани с йога практики могат да гарантират добро здраве и спокоен ум.

Медитацията позволява на съзнателния ум да се установи по-дълбоко в Аз-а, давайки му почивка.Когато умът утихне, той се освобождава от цялото напрежение, правейки човек здрав и целенасочен.

Как действа медитацията Сахадж Самадхи?

Участникът се научава да използва прост звук на ум, който позволява на ума да се успокои и да навлезе навътре. Когато се позволи на ума и на нервната система да си отпочинат няколко минути в дълбоко мълчание, блоковете, които задръстват системата и нашия напредък постепенно се разтварят.

shreyaКак почивката в себе си помага в ежедневния живот?

Когато реката е спокойна, нейното отражение е по-ясно. Когато умът е спокоен, има по-голяма яснота в областта на изразяването. Нашите възможности за наблюдение, възприемане и изразяване се подобряват. В резултат на това ние сме в състояние да комуникираме ефективно и ясно.

Защо ми е необходим мантра?

На санскрит мантрата е описана като Manana trayate mantra iti. Ити мантра е това, което ви спасява от повторяемост. Повтаряща се мисъл е притеснение. Мантрите ще ви помогнат да се освободите от притесненията.

Advertisements