изкуството да живееш българия лого

През октомври 2006 г. фондация Изкуството да живееш стартира проект Здрава и щастлива България с провеждането на редица срещи на високо равнище в Министерство на образованието, Министерство на правосъдието, Министерство на труда и социалната политика, Държавната агенция за младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето и в голям брой общини и университети. На тези срещи са обсъдени възможности за съвместна работа на фондация Изкуството да живееш с тези институции и като резултат от тях стотици общински служители, в това число и от Столична община, както и служители в затворите, преминаха през антистрес програмите на Изкуството да живееш.

180444_164277506956031_7910642_n

  • С подкрепата на Министерството на правосъдието на Република България, фондация Изкуството да живееш стартира хуманитарен проект Свобода зад решетките с преподаването на антистрес програмата на Изкуството да живееш за служители и лишени от свобода в българските затвори и пробационни служби. Проектната цел е подобряване на физическото и психическото здраве на служителите и лишените от свобода в затворите. След затвора в Стара Загора курсът бе проведен във всички останали български затвори.
  • Програмата Детство без агресия на фондация Изкуството да живееш се провежда безвъзмездно в училища и домове за деца в неравностойно положение. Целта й е да научи децата на възраст между 8 и 15 години как ефективно да се освобождават от стрес и негативни чувства и емоции като страх, гняв, агресия и др. Програмата стимулира развитието на самоуважение, увереност и толерантност към другите, като цели да предотврати изблици на насилие у децата. До момента над 4000 деца са преминали тази програма на фондация Изкуството да живееш.
  •  В България преминалите програмите на Изкуството да живееш организират и участват като доброволци в социалните инициативи на фондацията. Всяка година по повод Седмица на гората през месец април, стотици доброволци в цялата страна засаждат хиляди дръвчета с подкрепата на Изпълнителната агенция по горите на Република България.
  • Регулярно доброволците в различните центрове в страната правят почистващи акции в паркове.
  • Доброволци от различните центрове на фондацията в цялата страна посещават социални домове за стари хора, хора с увреждания и деца, лишени от родителски грижи, за да занесат събрани храни, дрехи, обувки, ученически пособия и други за материалните нужди на домовете.

светфестнакултпублика-знаме

До момента над 20 000 души, в това число и деца, ученици и студенти, са участвали в курсовете на фондация Изкуството да живееш в 51 български града. Завършилите курсовете имат възможност да организират и участват като доброволци в хуманитарните акции на Изкуството да живееш, които включват: доброволческа помощ в домове за стари хора, специализирани програми за стимулиране на човешките ценности у децата в домовете за деца, лишени от родителски грижи, с програмите Детство без агресия, почистване на паркове, пребоядисване на детски площадки за игра и засаждане на дръвчета.

За да се включите в някой от социалните проекти на фондация Изкуството да живееш, както и повече информация за Изкуството да живееш следвайте този линк.

Advertisements