Лечебна сесия

ИзображениеСвами Джотирмая пътува по света и провежда своите добре известни лечебни сесии. В България над 4000 души са почувствали по-добре участвайки в тях и мнозина са имали лечебни преживявания. След края занятието с медитация и беседа, участниците ще имат възможността да се възползват от лечебна сесия със Свами Джотирмая.

На срещите в София и Варна Свами Джотирмая ще даде на участниците знание за комплекса тяло, дишане и ум и как лесно чрез медитация могат да постигнат хармония в себе си. Участниците ще имат възможност да преживеят медитация, която ще бъде водена на живо от Свами Джотирмая.

Медитацията е лесна за практикуване и е най-ефективния начин за освобождаване от стреса и постигане на спокойствие и яснота на ума и по този начин по-добри взаимоотношения. Медитацията е универсална и преминава отвъд различията на възраст, религия, народност и култура. Всеки, където и да е може да практикува медитация. Всъщност медитацията днес се е превърнала в необходимост, защото всички търсим начин да постигнем мир и щастие в живота.
DSC02752
Организатор на събитието е фондация Изкуството да живееш – неправителствена образователна и хуманитарна организация с идеална цел. Фондация Изкуството да живееш е основана през 1981 г. от Шри Шри Рави Шанкар, световен лидер и хуманитарен деец. Изкуството да живеш предлага програми за освобождаване от стрес, чрез дихателни упражнения, йога и медитация. Тези програми са помогнали на милиони хора в 155 страни.

Водещият на събитието България Медитира е Свами Джотирмая – специално поканен от българския клон на фондация Изкуството да живееш за водещ на България Медитира. Свами Джотирмая е старши инструктор и лечител на фондация Изкуството да живееш.
Той набра популярност в България през последните 3 години с курсовете си по медитация и лечебните си сесии.

Силата на медитацията

Въпрос: Когато обществото е изправено пред безброй предизвикателства като бедност, конфликти, безработица, корупция и други как очаквате от мен да седна и да медитирам, когато има толкова много неща, които трябва да се направят?
Отговор: Медитацията ти дава вътрешната сила да поемеш отговорност, за да направиш промяна за себе си и заобикалящия те свят. Когато умът е спокоен, вместо да е трескав, човек започва да влия на средата около себе си по положителен начин.

Въпрос: Защо човек трябва да медитира? С какво медитацията допринася за човешкия живот?
Отговор: Почивка и покой за ума – Възстановяване на тялото – Подмладяващ ефект – Разпространява щастие и мир – Донася усмивка на лицето, която трудно може да бъде разклатена – Лекува и хармонизира – Помага за по-ефективно справяне с работа и времето – Подобрява комуникативните ни имения – Подхранва творческата ни мисъл и яснота на ума.
Всички от гореспоменатите ефекти са преживени лично от милиони хора практикуващи медитация.

Медитацията не е концентрация. Медитацията е отпускане на ума. Медитацията е изкуството да не правиш нищо. Шри Шри Рави Шанкар

Advertisements